A Balatonvilágos fejlesztésének részeként megvalósuló Club Aliga projekt tulajdonképpen négy részre osztható: Aliga 1, Aliga 2 és két löszfal alatti részre. A tervek alapján a löszfal feletti terület kerül beépítésre, a lenti, Balaton parthoz közeli szakasz nagy részben zöld terület marad. A projekt lezárultával a Club Aliga teljes mértékben össze fog kapcsolódni a faluval, vagyis Balatonaligával. A cél tehát nem más, mint az, hogy Balatonvilágos és a Club Aliga a Balaton turisztikai ékköve legyen.

BALATONALIGA

Az új aligai közlekedési rendszer három hosszirányban végighúzódó sétányra szerveződött. Az első a vízparti sétány, amely mind Aliga 1, mind pedig Aliga 2 vízparti részeként bárki számára megközelíthető, illetve bejárható. A második a meglévő út nyomvonalán fut, mely új szerepkörében gyalogos és kerékpáros prioritású útvonalként csatlakozik az északi (Balatonfőkajár) és a déli (Balatonvilágos) üdülőterületekhez. Végül pedig a harmadik a magasparti sétány, ami egy új kiépítést jelent, de északi és déli folytatásában már létezik a beépült üdülőterületeken.

TERVEK A JÖVŐRE

Tulajdonképpen ez a déli parti területet jelöli, amely a nyüzsgő élet színterévé válik. Déli végén egy aquapark épül, hátterében, a magaspart előtt szálláshelyek létesülnek, amelyek előtt mesterséges, hosszanti vízfelületek képeznek majd elválasztó sávot a sűrű forgalmú parti terület elől. Ezek így akár korcsolyapályákként is használhatóak lesznek a téli idényben.